Frank en Rita Stout

Stout
Zody wordt in Roemenië geleid door het Nederlands-Roemeens echtpaar Frank en Rita Stout. Ze hebben twee kinderen, Timo (geb. 2012) en Aby (geb. 2014). Samen zijn ze al meer dan 5 jaar actief in Pata-Rât.

Rita
komt uit Brasov, Roemenië. Rita is sinds haar tienerjaren actief in kinderwerk en was vier jaar betrokken bij een kerkstichting in een dorp bij Medias. Naast dat ze nu fulltime moeder is, blijft ze actief in het werk in de wijk. Ze legt zich nu toe op de oudere tieners, de moeders en vrouwen. Rita is muzikaal en maakt gemakkelijk contact met de Roma, die haar meer dan eens haar zorgen toevertrouwden. Rita houdt van nieuwe uitdagingen en om uit te reiken naar nieuwe groepen mensen.

Frank komt uit Nederland. Hij doet het dagelijkse bestuur van Zody, maar is daarnaast ook actief in de wijk met verschillende kinder en tienerprogramma's. Frank heeft in Nederland rechten gestudeerd en was actief in Nehemia als small group leider. Hij gaf deze toekomst op om uit te reiken naar de Roma jongeren. Frank geeft graag les en zoekt steeds opnieuw manieren om praktisch te helpen.

Beiden hebben we een hart om discipelen te trainen en geloven dat de nieuwe generatie over hun omstandigheden heen kunnen uitreiken naar hun eigen cultuur.

Onze visie


Onze visie is hoop geven in uitzichtloze situaties. Daar waar geen hoop meer is, mensen ontmoedigd zijn en niet weten hoe verder te gaan, daar willen wij de hoop brengen van Jezus Christus dat alles kan veranderen, voor hen die op Hem vertrouwen.

Om Pata-Rât en misschien zelfs daar buiten te bereiken, willen we dat een nieuwe generatie opstaat, die Jezus volgt en met impact uitreikt naar haar eigen cultuur.


Dit is niet iets dat van de een op de andere dag gebeurt. We hebben daarom de volgende aanpak:

Redding (salvation): Bekering tot vergeving van zonde, door het offer van Jezus Christus. Dit is het enige dat eeuwigheidswaarde heeft en ons redt. Het is ook ons inzien dat we vanuit onszelf niets zijn. Het accepteren van Jezus als je redder, maakt een persoon open voor nieuwe (Bijbels) waarden en normen. Als iemand open is voor verandering (ook zonder nog direct tot bekering te zijn gekomen), pas dan heeft hulp een langdurige werking. We selecteren hen die open zijn voor de volgende stap.

Scholing (education): Het aanleren van basiskennis en Bijbelse waarheden. Scholing is onmisbaar om uit oude gewoontes en patronen van armoede te komen. Vele Roma zijn analfabeet en hebben de basisschool niet afgemaakt. Hierdoor is er een gebrek aan basiskennis, van algemene ontwikkeling, maar vaak ook van normen en waarden. Onderwijs brengt een verandering en leert langertermijn denken en te leven volgens eerlijke (Bijbelse) principes. Dit is een lang proces, waarin we naast mensen staan en verandering in iemands leven komt.

Integratie (integration): Het uitbreken uit de vizuele cirkel en het volledig meedraaien in de samenleving, volwaardig, in goede condities. Het is ook meedraaien in de plaatselijke kerk, waar ze anderen helpen om ook een betere toekomst te ontvangen, zowel geestelijk, als materieel. Dit is helpen dat iemand zelfstandig wordt (dat is zonder hulp van buitenaf) en kan op zijn of haar beurt uitreiken naar anderen.

Daarnaast helpen we praktisch waar nodig.


Image Gallery

Wees betrokken

Het werk hier is alleen mogelijk dankzij uw betrokkenheid. U kunt ons op verschillende manieren helpen. Klik op een link hier beneden en wees vandaag nog betrokken:

Support

Giften kunnen worden overgemaakt naar:

Bank rek. nr. 1561.77.854
IBAN: NL14RABO0156177854
t.n.v. Stichting Zody
Kadepad 17
4941 EA Raamsdonksveer
Nederland


This template downloaded form free website templates